-->

Danni Heylen maakt zich bedenking over Johny Voners: “Het voelt gewoon niet juist”

Danni Heylen maakt zich bedenking over Johny Voners: “Het voelt gewoon niet juist”
Zaterdag 10 Juli 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Het doek over ‘FC De Kampioenen’ is nu al een tijdje gevallen. Het laatste wapenfeit van Vlaanderens favoriete voetbalploeg was de kerstspecial eind december 2020, die tevens een eerbetoon was aan Johny Voners. Johny overleed begin vorig jaar aan kanker.

Na 21 seizoenen, vier films en de kerstspecial krijgen De Kampioenen deze zomer een uniek eerbetoon in zand op hét zomerevenement van het jaar: het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. De absolute eyecatcher is Xavier Waterslaeghers, die je al van ver ziet staan. Ook de acteurs zelf waren ervan onder de indruk.

“Ik kreeg de krop in de keel toen ik zijn sculptuur zag”, zegt Danni Heylen, die de rol van Pascalleke vertolkte, in Story. “Vooral door de zachtheid van zijn gelaatsuitdrukking. Ontroerend mooi! Ja, we missen hem nog elke dag. Die pijn zal nog lang blijven, maar hij zit wel voor altijd in ons hart.”

“Zonder Xavier geen “FC De Kampioenen’"

Danni was een van de acteurs die een vervolg op de legendarische reeks niet zag zitten zonder Johny Voners. “Zonder Xavier geen “FC De Kampioenen’”, zegt Danni. “Hij was zo’n belangrijke schakel in het geheel. Dat zou niet juist aanvoelen. In het begin vroegen de fans wel nog naar een vervolg, maar ondertussen respecteren ze onze beslissing. Na dertig jaar is het allemaal ook heel mooi geweest.”