Blijvend letsel voor Tom Boonen na zware crash Wielrennen
Wielrennen

Blijvend letsel voor Tom Boonen na zware crash

Blijvend letsel voor Tom Boonen na zware crash

Van 2002 tot 2017 was Tom Boonen de grootste Belgische trots van het wegpeloton. Hij werd driemaal wereldkampioen, won driemaal de Ronde van Vlaanderen en vier keer Parijs-Roubaix. Men zou voor minder zo fier als een gieter zijn na zo'n professionele wielercarrière.

“Het is alleen een beetje schaamtelijk - enfin, eigenlijk is dat helemaal niets om me over te schamen - dat ik een hoorapparaatje nodig heb”, zegt Tom in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Op hoge tonen ben ik aan de linkerkant 70 decibel kwijt sinds die schedelbreuk en die hersenbloeding na een val in Abu Dhabi, in 2015. Ik leef sindsdien ook permanent met oorsuizingen.”

"Het blijft een serieuze handicap"

“Maar ik verdraag die interne toestelletjes niet goed”, laat Tom weten. “Probleem is ook dat ik rechts nog superscherp hoor. Als ik dan een hoorapparaatje in heb, wordt het geluid versterkt en krijg ik dat precies niet gefilterd in mijn hoofd. Heel bizar.”

“De eerste keer dat ik ermee in mijn auto stapte, was mijn oriëntatie precies helemaal weg”, aldus de Bom van Balen. “Het is gelukkig het enige blijvende letsel dat ik overhield aan mijn loopbaan, maar het blijft wel een serieuze handicap.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws