Marc Van Ranst luidt alarmbel: "Ik maak me hier veel zorgen over" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst luidt alarmbel: "Ik maak me hier veel zorgen over"

Marc Van Ranst luidt alarmbel: "Ik maak me hier veel zorgen over"

De besmette jongeren die via de bus vanuit Spanje terugkeren is volgens Marc Van Ranst niet de ideale weg. Ze hadden beter in Spanje uitgeziekt. De viroloog maakt zich echter meer zorgen om wat anders.

“Kijk, in het beste geval komt hier verder niks van. Realistischer is om te denken dat hier meer besmettingen van komen. Maar inderdaad: contactopvolging zit hier bovenop, dit is een gekende cluster, dit zal nog wel meevallen", zegt Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

“Ik zit meer in met alle gevallen en clusters die we niet kennen", vervolgt Van Ranst. "Want dit is wat we in honderdvoud zullen meemaken wanneer mensen - zeker in groep - thuiskomen van hun reis."

"Mensen die niet weten dat ze besmet zijn, of het wel weten maar niet zeggen. Daar is ons systeem van testing en tracing niet op voorbereid, en daar maak ik me veel meer zorgen over dan over deze paar bussen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws