Karl Vannieuwkerke neemt drastische beslissing: “Ik stop ermee” Buitenland
Buitenland

Karl Vannieuwkerke neemt drastische beslissing: “Ik stop ermee”

Karl Vannieuwkerke neemt drastische beslissing: “Ik stop ermee”

Karl Vannieuwkerke begon in 1997 als sportjournalist bij de openbare omroep VRT. Hij groeide uit tot een van Vlaanderens meest geliefde televisiegezichten. Vanaf volgend jaar begint hij aan een nieuwe uitdaging: hij volgt Michel Wuyts op als wielercommentator.

“Volgend jaar ben ik 25 jaar bij de VRT, dat kan tellen”, zegt Karl in Dag Allemaal. “Vanaf 1 oktober word ik fulltime zelfstandige omdat er nieuwe opportuniteiten op me afkomen. Maar wat televisie betreft blijf ik exclusief voor VRT werken, ik stop met m’n opdrachten voor Play Sports Telenet, omdat die altijd in het weekend waren.”

Het pensioen van Michel Wuyts

Karl zal vanaf volgend jaar ook de plaats innemen van Michel Wuyts tijdens de eendagswedstrijden van het wielrennen. “Wuyts vervangen was een moeilijke beslissing, maar dat was niet mijn vraag”, verzekert de 'Vive Le Vélo'-presentator. “Hoofdredacteur Sporza Pieter De Windt is met dat voorstel tot bij mij gekomen en ik vroeg: ‘Als ik het níet doe, blijft Michel dan?’”

“‘Nee’, was het antwoord. ‘Michel wordt 65 en moet hoe dan ook met pensioen, dat is de nieuwe policy’. Ik heb er een maand over nagedacht want ik had die opdracht niet echt nodig”, laat Karl weten. “Anderzijds is het eens iets anders en ik moet af en toe een ander pad kunnen bewandelen.”

Populair

Laatste nieuws