Piet Huysentruyt heel eerlijk: “Ik ben er al vier jaar aan verslaafd” Buitenland
Buitenland

Piet Huysentruyt heel eerlijk: “Ik ben er al vier jaar aan verslaafd”

Piet Huysentruyt heel eerlijk: “Ik ben er al vier jaar aan verslaafd”

Iedereen kent Piet Huysentruyt van televisieprogramma’s als ‘SOS Piet’ of ‘Lekker Thuis’. Piet is natuurlijk boven alles een chefkok in hart en nieren. Al heeft er de laatste jaren ook een andere passie zich meester gemaakt van hem.

In het begin van zijn carrière had Piet een zaak in Wortegem-Petegem, waarmee hij zelfs een Michelinster behaalde. Daarna trok hij naar de Ardèche, waar Likoké een succes werd. In 2019 zette Piet een stap terug en liet het runnen van het restaurant over aan zijn zoon Cyriel. Tegenwoordig heeft Piet er een passie bij: golf.

“Ik vond dat lang iets voor rijkelui en oude mensen", vertelt Piet in een gesprek met Story. “Maar toen ik in Frankrijk eens werd uitgenodigd door een golfclub, kreeg ik meteen te horen dat ik de juiste ‘swing’ had. En nu ben ik al vier jaar verslaafd”, lacht hij.

“Een chef-kok is de ongeduldigste man en het grootste ego ter wereld, met een ongelofelijke winnersmentaliteit, maar golf heeft mij geleerd om iets stap voor stap onder de knie te krijgen”, geeft Piet eerlijk toe. “Mijn vrouw speelt trouwens ook dagelijks, fantastisch dat we dat samen kunnen doen.”

Populair

Laatste nieuws