Tiener verkracht en vermoordt meisje (6): "Kon maar aan één ding denken" Buitenland
Buitenland

Tiener verkracht en vermoordt meisje (6): "Kon maar aan één ding denken"

Tiener verkracht en vermoordt meisje (6): "Kon maar aan één ding denken"

Aaron Campbell (16) heeft een meisje van 6 ontvoerd, verkracht en vermoord. “Vanaf het moment dat ik haar zag, kon ik alleen nog maar denken aan hoe ik haar zou vermoorden", zei Campbell over de 6-jarige Alesha MacPhail. De feiten speelden zich af op het Schotse eiland Bute.

Campbell bleef tijdens zijn proces zijn onschuld volhouden. Hij zei dat hij er door iemand werd geluisd. Nu bekent de tiener echter toch. De feiten speelden zich af op 2 juli. Alesha was op vakantie met haar grootouders, haar vader en zijn nieuwe vriendin, op het vakantie-eiland Bute, voor de kust van Glasgow.

Plots was ze echter uit haar bedje verdwenen. Er volgde een grote zoekactie en na enkele uren werd haar naakte lichaam gevonden. Een autopsie wees uit dat ze 117 verwondingen had. Het was de moeder van de dader die hem aan de galg praatte. Zij had op beelden van de bewakingscamera's gezien dat haar zoon het huis die nacht tot drie keer toe had verlaten. Die lag in dezelfde straat als die van de familie van Alesha.

Beveiligingscamera's toonden ook een figuur dat in het holst van de nacht iets zwaar met zich meedroeg. Toen wat later het DNA van de jongen op het meisje werd gevonden, kwam hij in zeer nauwe schoentjes.

Nu is hij uiteindelijk toch tot bekentenissen overgegaan. “Vanaf het moment dat ik haar zag, kon ik alleen nog maar denken aan hoe ik haar zou vermoorden”, zei hij. “Tot de opportuniteit zich voordeed.”

Ruzie over cannabis

In de nacht van 1 op 2 juli had Campbell een bericht gestuurd naar Robert MacPhail, de vader van Alesha. Hij wilde cannabis van hem kopen, omdat MacPhail hem al eerder had bevoorraad. De twee hadden echter ruzie omdat Campbell achterstond met betalingen. Hij kreeg niet meteen antwoord waarna Campbel gewapend naar MacPhail trok. Hij drong naar binnen en kidnapte Alesha.

Hij nam Alesha mee naar het bos, waar hij het meisje verkrachtte en vermoordde. De rechter veroordeelde hem tot een levenslange gevangenisstraf, ondanks zijn jonge leeftijd. Hij kan ten vroegste over 27 jaar vrijkomen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws