-->

Michel Wuyts maakt zich bedenking bij Mathieu van der Poel: “Wout van Aert kan dit wél, hoor”

Michel Wuyts maakt zich bedenking bij Mathieu van der Poel: “Wout van Aert kan dit wél, hoor”
Donderdag 15 Juli 2021 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  

Wout van Aert heeft ook deze Ronde van Frankrijk zijn talent al een paar keer kunnen etaleren. Voormalig Tour-winnaar Bradley Wiggins noemde hem onlangs “wellicht de grootste naam in de koers”. Een aardig compliment, maar Michel Wuyts gaat nog een stapje verder.

“Ik onderschrijf die stelling, maar pas ze toch even aan: 'Met zekerheid de grootste naam in de huidige koers.’”, schrijft Michel in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Van het nieuwe gild totaalrenners is van Aert de meest polyvalente.” 

Michel kan het niet laten de vergelijking te maken met de eeuwige rivaal van van Aert: Mathieu van der Poel. “Hij is veelzijdiger dan de nochtans zeer begiftigde van der Poel. Van Aert heeft wél de lange klimkunde”, merkt hij op. “

Zeventig percent kans

“Wat het meest fascineert en intrigeert is 's mans efficiëntie”, vindt de Sporza-commentator. “Als van Aert met bravoure aanzet, welt in hoofden de zekerheid op winst op. Zeventig percent kans. Het moet voor supporters de hemel zijn.”

“Wat het meest charmeert, is die zeldzame combinatie van zelfzekerheid en nederigheid”, aldus Michel. “Een 'neen' op de vraag naar winstmogelijkheden krijg je nooit. Een gezocht excuus na een nederlaag valt evenmin. Wout van Aert is inderdaad het nu én de toekomst van de wielersport.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  Michel Wuyts