Besmettingen blijven fors stijgen, premier De Croo komt met belangrijk nieuws over coronamaatregelen Politiek
Politiek

Besmettingen blijven fors stijgen, premier De Croo komt met belangrijk nieuws over coronamaatregelen

Besmettingen blijven fors stijgen, premier De Croo komt met belangrijk nieuws over coronamaatregelen

De coronabesmettingen blijven stijgen. Sommige experten vinden dat alarmerend, maar premier Alexander De Croo vooralsnog niet. Dit omdat het aantal ziekenhuisopnames vrij stabiel blijven.

“We bekijken de situatie van dag tot dag, maar gezien de huidige situatie is er geen enkele reden tot paniek”, aldus De Croo.

De premier meent wel dat er reden tot voorzichtigheid is. Er komen echter geen verstrengingen aan. "We moeten goed begrijpen dat zolang het overgrote deel van de bevolking niet volledig beschermd is, er bepaalde plaatsen zijn met een risico", klinkt het. "

We gaan op het Overlegcomité van volgende week voor een voorzichtige aanpak, maar ik zie niet in waarom we nieuwe beperkingen zouden invoeren.”

Overlegcomité

Het Overlegcomité vond normaal straks plaats. Dat werd evenwel uitgesteld vanwege het noodweer van de afgelopen dagen. De ministers hebben immers daarmee al hun handen vol.

Het was al duidelijk dat het geplande Overlegcomité geen verstrengingen zou aankondigen. Er komen echter voorlopig ook wel geen versoepelingen vanwege de oprukkende deltavariant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws