Liefst 1.300 vermisten door noodweer

Liefst 1.300 vermisten door noodweer
Vrijdag 16 Juli 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Ook Duitsland gaat gebukt onder het noodweer. Zo zijn er in Bad Neuenahr-Ahrweiler, in de deelstaat Rijnland-Palts, liefst 1.300 vermisten. Veel mensen zijn onbereikbaar omdat het mobiele netwerk in de regio is uitgevallen. Het dodental loopt intussen op tot 93 in Duitsland.

Duitsland wordt erg hard getroffen door de regen van de voorbije dagen. Door overstromingen zijn in de  Duitse deelstaat Rijland-Palts alleen al zeker 50 mensen omgekomen. In totaal vielen er al 93 overlijdens te betreuren.

In Bad Neuenahr-Ahrweiler vielen 19 dodelijke slachtoffers. 1.300 mensen zijn er vermist. Ze zijn niet allemaal in gevaar, maar door het mobiele netwerk dat plat ligt, zijn veel mensen onbereikbaar.

3.500 mensen bevinden zich in de noodopvang. Meer dan duizend hulpdiensten zijn in de weer. Alle scholen blijven er gesloten.

Merkel en Biden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel bevindt zich momenteel in de Verenigde Staten. Van daaruit sprak ze haar medeleven uit voor de slachtoffers. 

“Mijn hart gaan uit naar al degenen die in deze catastrofe hun dierbaren hebben verloren, of die zich nog steeds zorgen maken over het lot van mensen die nog steeds vermist worden”, zei ze.

Ook de Amerikaanse president Joe Biden, die aan haar zijde stond, sprak zijn medeleven uit. Hij had het over ‘het verwoestende verlies aan mensenlevens’ in Duitsland en de buurlanden.

TAGS  I  Noodweer  I  overstromingen