Hazard gidst Rode Duivels ondanks blunder van Courtois voorbij Rusland Sport
Sport

Hazard gidst Rode Duivels ondanks blunder van Courtois voorbij Rusland

Hazard gidst Rode Duivels ondanks blunder van Courtois voorbij Rusland

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiecampagne gewonnen. Youri Tielemans en Eden Hazard (2) zorgden ervoor dat Thibaut Courtois vannacht toch met een gerust gemoed kan gaan slapen. Zij wisten in een gezapige pot voetbal een zeldzame, maar pijnlijke blunder van onze doelman uit.

Na een korte studieronde waarin de slordigheden werden opgestapeld kwamen de Rode Duivels op voorsprong. Na een snelle omschakeling was het Tielemans die de bal hard tegen de netten schoot: 1-0. Die stand stond niet lang op het scorebord en dat kwam door een blunder van Courtois.

De Real Madrid-doelman - hij beleeft al geen prettige periode - ging bij een terugspeelbal aan het knoeien. Courtois leek te struikelen en gaf de bal cadeau aan de Russen. Cheryshev zei 'spasibo' (Russisch voor 'dank je', nvdr.) en trapte de bal keurig binnen.

Eden Hazard maakt het verschil

De Rode Duivels bleven rustig en lieten het niet aan hun hart komen en gingen op zoek naar een tweede goal. In de slotfase van de eerste helft maakte Eden Hazard het verschil. Hij ging in de grote rechthoek over het been van Zhirkov en kreeg een strafschop. En dan weet je hoe laat het is: Hazard faalde niet en maakte er 2-1 van.

Na de pauze lieten de Belgen na om het gaspedaal écht in te duwen. Pas in de absolute slotfase viel het definitieve doek over de wedstrijd. Batshuayi legde een voorzet van Mertens - met meer geluk dan wijsheid - panklaar voor Eden Hazard en die legde met zijn tweede van de avond de 3-1-eindstand vast. Goed begonnen is half gewonnen. Op naar zondag, dan wacht Cyprus.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws