Karl Vannieuwkerke heel eerlijk over ontslag Michel Wuyts: “Ik heb hier een hekel aan”

Karl Vannieuwkerke heel eerlijk over ontslag Michel Wuyts: “Ik heb hier een hekel aan”
Zaterdag 17 Juli 2021 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

Michel Wuyts kreeg onlangs te horen dat hij begin volgend jaar, wanneer het komende veldrit seizoen erop zit, mag beschikken bij de VRT. Dat kwam heel hard aan bij hem, maar ook bij zijn collega’s.

Karl Vannieuwkerke, die zijn logische opvolger wordt tijdens de eendagskoersen, heeft er ook zo zijn eigen mening over. “Hij zou beter blijven werken, want ik vind dat iemand die wil blijven werken nog niet uitgeblust is”, zegt Karl over Michel Wuyts in Dag Allemaal. “Ik heb ook een hekel aan positieve discriminatie, of het nu over mannen, vrouwen of diversiteit gaat.” 

Sollicitaties

“Er wordt altijd gezegd dat er te weinig vrouwen in de sportjournalistiek zijn. Ik vind dat we met veel vrouwen zijn, vergeleken met het aantal sollicitaties dat binnenkomt”, aldus de ‘Vive Le Vélo’-presentator. 

“Op de 100 kandidaten zitten misschien zes vrouwen. Als je er dan per se drie wilt engageren omdat ze vrouw zijn, discrimineer je al die anderen die misschien beter waren. Andersom is uiteraard ook het geval”, besluit hij.

TAGS  I  Karl Vannieuwkerke  I  Michel Wuyts  I  shownieuws  I  Vive Le Vélo