Francken weigert hoorzitting, Groen haalt zeer hard uit Politiek
Politiek

Francken weigert hoorzitting, Groen haalt zeer hard uit

Francken weigert hoorzitting, Groen haalt zeer hard uit

Theo Francken heeft in een videoboodschap laten weten dat hij niet opnieuw gaat getuigen in een hoorzitting over de humanitaire visa. Die kadert in de zaak rond het Mechelse gemeenteraadslid Melican Kucam, die zich liet betalen voor humanitaire visa.

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken besliste hoorzittingen naar de praktijk te organiseren. Vorige maand werd Francken al uitgenodigd. Nu kreeg de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie een nieuwe uitnodiging, maar dit keer gaat hij er niet op in.

“Een maand geleden heb ik zeer uitgebreid en gedetailleerd op alle vragen geantwoord”, steekt Francken van wal. “Ik heb meer dan uur toelichting gegeven en ben zeer uitgebreid ingegaan op alle thema’s, vragen en zaken die misschien niet duidelijk waren.”

“Maar ik moet tot mijn grootste teleurstelling vaststellen dat er niet geluisterd is naar wat ik gezegd heb. Ik ga dus niet opnieuw naar die hoorzitting gaan”, aldus Francken, die zegt dat de hoorzitting “gerekt wordt omwille van partijpolitieke redenen”. “Daar ga ik niet in mee".

Groen boos

Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) haalt hard uit naar Francken. "Dit is vaandelvlucht. Weglopen van je verantwoordelijkheid nadat je het systeem van humanitaire visa hebt laten ontsporen is een politicus onwaardig. Er is meer moed nodig voor een debat met je collega’s in het parlement, dan een uithaal op Twitter”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws