-->

Wout van Aert wordt duchtig de les gespeld: “Zoiets doe je gewoon niet”

Wout van Aert wordt duchtig de les gespeld: “Zoiets doe je gewoon niet”
Maandag 19 Juli 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  

Rik Van Looy is een van de grootste wielrenners die België ooit rijk was. Zijn 379 overwinningen op de weg worden enkel overtroffen door Eddy Merckx. De Kannibaal telt er 445. De laatste jaren heeft Rik met Wout van Aert een fenomeen zien opstaan. Toch wil hij Wout waarschuwen.

"Natuurlijk heb ik Wout gevolgd, je kan toch niet anders als wielerfan”, zegt Rik in Het Laatste Nieuws. “Hij rijdt een voortreffelijk parcours. Maar ik begrijp niet dat hij koersen weggeeft. Als kopman wil je toch altijd winnen op de Mûr de Bretagne? Dat schenk je niet weg, ook niet aan een ploegmaat. Sentiment is voor na de koers.”

Wout van Aert rijdt tot dusver wederom een voortreffelijke Ronde van Frankrijk. Toch is Rik ook daar kritisch. ”Van Aert is in deze Ronde in verschillende etappes niet tot het uiterste gegaan. Daar krijgt hij nog spijt van. Een klassieker - en dat is een rit in de Tour toch - geef je niet weg. Kampioen word je niet door voor Sinterklaas te spelen.” 

"Tokio blijft een gok"

Met Wout van Aert en Remco Evenepoel zitten we gebeiteld voor enkele jaren, zo lijkt het. "Het talent spreekt voor zich", zegt Rik Van Looy nog. "Wout en Remco zijn vlotte praters. Maar het wielerpubliek houdt ook van stotteraars. De sympathie gaat vaak naar de underdog. Dat is altijd zo geweest en dat verandert niet in het wielrennen. Tokio blijft een gok. Het klimaat zal beslissend zijn. Daar kun je je niet op voorbereiden.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Remco Evenepoel  I  Tokio  I  sport  I  Eddy Merckx