Maandag 19 Juli 2021 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Erika Vlieghe wacht er liever nog even mee: “Als ík dit doe, gaan de mensen denken dat het oké is”

Erika Vlieghe wacht er liever nog even mee: “Als ík dit doe, gaan de mensen denken dat het oké is”

Vanaf het moment dat de horeca de deuren weer openden, gingen we massaal weer terrasjes doen. De laatste weken mochten we zelfs weer binnen gaan tafelen. Dat ligt iets anders voor Erika Vlieghe: zij wil de komende maanden liefst nog niet te vaak het interieur van een horecazaak zien.

"Niet alles wat mag, is ook slim”, zegt de infectiologe in een gesprek met De Morgen. “Door omstandigheden heb ik de afgelopen weken enkele keren ergens binnen gezeten en ik voelde me daar zeer oncomfortabel bij.” 

“Natuurlijk gaan mensen dan denken: als zij het doet, zal het zeker oké zijn”, weet Vlieghe. “Maar daarnaast eet ik ook echt graag buiten. Bovendien: we hebben een hele winter buiten gezeten. Waarom zouden we dan nu, in de zomer, binnen gaan zitten?” 

"Ik heb iets gemist, precies?"

Vlieghe waarschuwt al enige tijd dat we ons best nog niet te hard laten gaan. ”Er wordt al even lang gesproken over het postcoronatijdperk en dan denk ik: ik heb iets gemist, precies?", merkt ze op. "Alsof we op 1 september op een knop kunnen drukken en hop, het is gedaan. Zo werkt dat niet met een virus, sorry hoor.” 

“Tuinfeesten voor vijftig man en massafestivals heten ontzettend belangrijk te zijn voor ons mentaal welzijn. Maar ik heb de laatste weken nog maar weinigen horen zeggen dat het belangrijk is om de nog geldende maatregelen na te leven”, besluit ze. 

TAGS  I  Erika Vlieghe