Maandag 19 Juli 2021 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Karl Vannieuwkerke blikt terug op erg moeilijke periode: “Ik heb dat niet op de juiste manier aangepakt”

Karl Vannieuwkerke blikt terug op erg moeilijke periode: “Ik heb dat niet op de juiste manier aangepakt”

Zeven jaar geleden werd Karl Vannieuwkerke gediagnosticeerd met kanker. Nu is Karl kankervrij, maar het moet niet gezegd dat het een heftige periode was voor de presentator en zijn familie. Een periode ook waarin hij naar eigen zeggen niet alles op de juiste manier heeft aangepakt.

“Als je zoiets heftigs meemaakt, maak je keuzes. Wie betrek ik daarin, wie wil ik daar niet mee belasten”, zegt Karl in Dag Allemaal. “Ik heb één keer m’n vrouw, kinderen en ouders samengeroepen en de feiten koelbloedig verteld. ‘Trek het jullie niet te veel aan, laat mij maar doen.’ Achteraf bekeken was dat niet de juiste manier van aanpakken.” 

"Alsof er niets aan de hand was”

“Ik hield me sterk en deelde weinig, waardoor zij met een grote onzekerheid achterbleven”, beseft Karl nu. “Ik heb die nooit weggenomen. Mijn kinderen stelden me dan ook geen vragen. Nooit: ‘Hoe gaat het nu met jou, papa?’” 

“Ook al woog ik 15 kilo minder, had ik geen smaak meer en kon ik niet meer eten, ze zagen me voortboeren alsof er niets aan de hand was”, aldus Karl. “Niemand zei iets, ook al omdat ik er zo slecht uitzag. Maar dat was nu eenmaal mijn manier om het te verwerken en ze wilden me dat niet afnemen.”

TAGS  I  Karl Vannieuwkerke  I  shownieuws