VTM-weerman David Dehenauw waarschuwt: “Vanaf dan is de kans op onweders weer groot”

VTM-weerman David Dehenauw waarschuwt: “Vanaf dan is de kans op onweders weer groot”
Maandag 19 Juli 2021 - 07:00   I   Foto: VTM   I  

Na alle waterellende die we vorige week hebben gezien, wordt het deze week weer wat aangenamer. Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar nog af en blijft het op de meeste plaatsen droog. Tegen het einde van de week zullen we echter weer nattigheid te voelen krijgen.

Met 21 tot 23 graden wordt het vandaag minder warm dan gisteren, omdat er een storing vanuit het noorden nadert. “En dat is een koudefront, dus daarachter zit wat koudere lucht”, legt VTM-weerman David Dehenauw uit. “Dat gaan we vandaag dus voelen, het zal dus geen 26 of 27 graden worden.”

Kans op onweer

Ook dinsdag blijft die storing een beetje hangen. “Dus ook dan wisselen zon en wolken elkaar af, met een graad of 20, 21”, aldus David. “21 juli krijgen we dan opnieuw een hogedrukgebied met geen storing in de buurt, dus vaak zonnige perioden. Donderdag ziet er ook goed uit en vrijdag ook, met temperaturen tot 26 graden.”

Op het einde van de week zit er opnieuw een storing aan te komen, die ons in de loop van het weekend parten zal spelen. “Zaterdag is de kans op plaatselijk onweer groot. Dat kan pas in de namiddag of in de loop van de avond zijn. En ook zondag kunnen we te maken krijgen met buien. Goede vooruitzichten dus, tot en met vrijdag”, besluit David Dehenauw.

TAGS  I  David Dehenauw  I  weer