-->

Alleenstaande mama van 6 kinderen (37) verliest strijd tegen kanker: Een jaar eerder werd ze nog genezen verklaard

Alleenstaande mama van 6 kinderen (37) verliest strijd tegen kanker: Een jaar eerder werd ze nog genezen verklaard
Maandag 19 Juli 2021 - 11:00   I   Foto: The Mirror   I  

Na het verslaan van baarmoederhalskanker nam Victoria Ayres, een Britse alleenstaande moeder, zich voor om van het leven te genieten en nieuwe herinneringen te maken met haar zes kinderen. Maar minder dan een jaar later kreeg ze opnieuw dezelfde diagnose te horen.

Victoria was heel haar leven gespaard gebleven van ernstige ziekten, tot ze begin december 2019 plotseling ziek werd. Haar neef Chris Murray herinnert zich in de Mirror hoeveel gewicht ze plots had verloren toen ze tijdens de kerstperiode van 2019 samen veel tijd doorbrachten. 

De familie was er kapot van toen Victoria de diagnose baarmoederhalskanker in stadium 3 te horen kreeg en onmiddellijk een behandeling moest ondergaan. Ze kreeg slechts 30 tot 50 procent overlevingskans, maar tegen alle verwachtingen in werd ze op 9 april 2020 in het Preston Royal Hospital genezen verklaard. “Daarna focuste zij zich, samen met de hele familie, op het maken van mooie herinneringen met haar kinderen”, zegt Chris.

"Victoria zou alles gedaan hebben voor haar kinderen"

Maar tegen maart 2021 verslechterde haar gezondheid snel, en de kanker bleek zich te hebben verspreid naar andere vitale organen. Ze stierf op 12 juli nadat de kanker zich had verspreid van haar baarmoederhals naar haar nieren, bekken en maag. De ziekte had haar lichaam compleet verlamd. “Ze werd zo slecht dat ze amper bij bewustzijn was en mensen haar niet meer konden bezoeken."

De dappere moeder kon een week voordat ze stierf haar 37e verjaardag nog vieren met haar kinderen Davina, Michael, Matthew, Megan, Amelia en C-J. De zes kinderen wonen nu bij Victoria's moeder Theresa en stiefvader Gary. “Vickie was een vrolijke moeder. Ze was de hele tijd gewoon erg blij. Haar kinderen waren haar leven, ze zou alles voor hen doen”, aldus Chris.

TAGS  I  Victoria Ayres  I  kanker