-->

Wout van Aert doet spijtige vaststelling over zoontje Georges: “Het lukt gewoon niet meer”

Wout van Aert doet spijtige vaststelling over zoontje Georges: “Het lukt gewoon niet meer”
Dinsdag 20 Juli 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I  

Wat een prachtig moment was het afgelopen zondag toen Wout van Aert zijn zoontje Georges mee op het podium nam na zijn overwinning op de Champs-Elysées. Het gebeurt dan ook niet al te vaak dat we een inkijk krijgen in het privéleven van de Belgische kampioen.

"Ja, we proberen die dingen privé te houden”, aldus Wout op een persmoment. “Maar op een bepaald moment lukt dat niet meer. Georges begint nu heel snel over en weer te bewegen. Toen ik zondagmorgen dacht aan het podium in Parijs, vond ik dat een foto met Georges op mijn arm er wel één voor de eeuwigheid kon zijn.” 

“Meteen na de finish heb ik mijn vrouw gevraagd of het mocht”, geeft Wout toe. “De hele wereld heeft hem nu gezien. We zijn erg trots op onze zoon.” 

"Trots op mijn eigen prestaties"

Na drie verschillende overwinningen op drie totaal verschillende terreinen wordt Wou weleens de nieuwe Eddy Merckx genoemd. "Het is hetzelfde als Cavendish die met Merckx is vergeleken, nu hij ook 34 ritzeges in de Tour heeft behaald. Merckx heeft vijf keer de Tour gewonnen, hij heeft zo'n beetje elke koers gewonnen die er bestaat. Ik ben echt maar een kleine wielrenner, vergeleken met Merckx. Ik kan enkel trots zijn op mijn eigen prestaties.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Eddy Merckx  I  sport