Dinsdag 20 Juli 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Fikse waarschuwing voor reizigers die naar Spanje willen: “Maatregelen worden daar al lang niet meer gerespecteerd”

Fikse waarschuwing voor reizigers die naar Spanje willen: “Maatregelen worden daar al lang niet meer gerespecteerd”

Enkele dagen geleden pleitte biostatisticus Geert Molenberghs al voor het invoeren van een reisverbod voor Spanje. De cijfers stijgen er zienderogen en hét vakantieland bij uitstek voor de Belgen kleurt dan ook helemaal rood op de coronakaart.

"De Spanjaarden zijn al weken - maanden eigenlijk - niet meer bang voor het coronavirus", verklaart VRT-correspondent Sven Tuytens op Radio 1. "De maatregelen die genomen worden om afstand te houden, worden al lang niet meer gerespecteerd. Daarvan zien we nu het resultaat.” 

Madrid staat al sinds maart bekend als de feesthoofdstad van Europa. "Er was wel een avondklok, maar de dancings gingen al in de namiddag open. Dat heeft ervoor gezorgd dat we al maanden met problemen zitten, en dat het nu ontploft.” 

Zo weinig mogelijk vrijheid aan banden leggen

Spaanse politici kiezen nu liever niet voor maatregelen om de stijgende cijfers te remmen. ”Van de 17 Spaanse regio's zijn er maar 3 die beslist hebben om een avondklok in te stellen”, klinkt het. “De rechtsconservatieve Partido Popular van Madrid heeft fors campagne gevoerd om zo weinig mogelijk de vrijheid aan banden te leggen en die is daarop verkozen. Zonder economie is er ook geen gezondheid, klinkt het daar. Dat krijgt navolging in andere delen van het land”, aldus Tuytens.

TAGS  I  Spanje  I  Geert Molenberghs  I  Madrid