Faroek Özgünes eerlijk over zijn VTM-collega Freek Braeckman: “Dat moet je echt niet van hem denken”

Faroek Özgünes eerlijk over zijn VTM-collega Freek Braeckman: “Dat moet je echt niet van hem denken”
Dinsdag 20 Juli 2021 - 21:00   I   Foto: VTM   I  

Maandag zond VTM de eerste aflevering van ‘Waarheid, Durven of Doen’ uit, een nieuw programma waarin bekende gezichten zorgen voor ongedwongen amusement. Bart Kaëll, Julie Van den Steen, Kamal Kharmach en Dominique Persoone beten de spits af, maar ook andere VTM-bekendheden maken hun opwachting. Faroek Özgünes is hier één van.

“Er worden nog collega's van de nieuwsdienst opgetrommeld zoals Freek Braeckman en Lies Vandenberghe”, zegt Faroek in Het Laatste Nieuws. “Denk vooral niet dat journalisten wereldvreemde mensen zijn die niet weten hoe ze een gezellige avond kunnen creëren”, lacht hij. “Al was de precieze bedoeling van de avond ook voor mij een verrassing. Dat heb ik pas op het laatste moment vernomen.”

"Schrik mag je nooit hebben in deze job"

“Een van de vragen die ik moest beantwoorden, die misschien was geïnspireerd op de zaak Peter R. de Vries, was of ik al te maken heb gekregen met bedreigingen”, aldus Faroek. “In alle eerlijkheid: nee. Al was er ooit een lichte vorm van intimidatie, bij de start van het Aquinoproces in Hasselt. Die clan wou niet gefilmd worden en ze maakten dat ook op hun ­manier duidelijk. De camera werd weggeduwd en er werd verbaal gedreigd.” 

“Ik heb die avond alle gemaakte beelden gewoon uitgezonden”, zegt hij. “De volgende dag was er niks meer aan de hand. Ze zagen in dat het zinloos was om te dreigen. Schrik? Nee. Dat mag je nooit hebben in deze job. Peter R. de Vries heeft altijd gezegd: 'Als je schrik hebt, kan je maar beter voor een vrouwenblad gaan ­werken.'”

TAGS  I  Faroek Özgünes  I  Lies Vandenberghe  I  Freek Braeckman  I  shownieuws  I  VTM  I  Waarheid  I   Durven of Doen