Woensdag 21 Juli 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Verontrustend bericht van Marc Van Ranst voor Erika Vlieghe: “Zoiets stuurt hij me anders nooit”

Verontrustend bericht van Marc Van Ranst voor Erika Vlieghe: “Zoiets stuurt hij me anders nooit”

Het afgelopen jaar kregen de experten die ons door de coronacrisis gidsen heel wat bagger over zich heen. Erika Vlieghe is een van hen. Zo brak de uitspraak dat we moesten “stoppen met te veel te zeuren” haar zuur op. Daarna kreeg ze wel steun van haar collega Marc Van Ranst.

"De vaccinatiecampagne kwam moeilijk op gang en elke dag was dat een gezeur: de vaccins waren te snel ontwikkeld, of te traag, ze waren te heet, te koud, te rood, te blauw, noem maar op”, legt Vlieghe uit in De Morgen. “Elke dag werd er ook gezegd hoe slecht België het in vergelijking met andere landen deed.”

"Dus ik zat in ‘De Zevende Dag’ om te duiden waarom de cijfers nog niet goed genoeg waren om de contactberoepen of de horeca te heropenen en Lisbeth Imbo zei: 'Maar we zitten allemaal zo op ons tandvlees!' Ik dacht: hoe vaker je dat zegt, hoe slechter we ons allemaal voelen.” 

"Ik zit zelf niet op de sociale media"

Toen Vlieghe thuiskwam leek er nog geen vuiltje aan de lucht. “Maar toen moest de golf op de sociale media nog komen”, vertelt de infectiologe. “Mijn vriend was die dag jarig en we gingen wandelen in de Voerstreek. En ineens krijg ik een sms'je van Marc Van Ranst. 'Trek het je niet aan, Erika, ze weten niet wat ze zeggen.' Ik dacht: wat is dat? Zoiets stuurt hij me nooit. Dan heb ik enkele mensen gevraagd om me wat dingen door te sturen, ik zit zelf namelijk niet op sociale media.”

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  Marc Van Ranst