Woensdag 21 Juli 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart De Wever haalt zich woede van Vlamingen op de hals: “Is hij nu helemaal zot geworden?”

Bart De Wever haalt zich woede van Vlamingen op de hals: “Is hij nu helemaal zot geworden?”

Bart De Wever heeft zich in Vlaanderen de woede op de hals gehaald. Dat deed hij met een uitspraak in een interview met Trends Talk op Kanaal Z. Daarin zegt hij dat hij droomt van een hereniging van Vlaanderen en Nederland.

“Ik heb de droom nooit losgelaten dat alle Nederlandstaligen ooit in één verband weer zouden samenleven. Mocht ik kunnen sterven als Zuidelijke Nederlander, ik zou gelukkiger sterven dan als Belg”, is een van de citaten van de burgemeester van Antwerpen die in het verkeerde keelgat schoten. Op de sociale media was de kritiek op de uitlatingen van De Wever niet van de poes.

Slag van de Hollandse molen

“Bah, wat een krankzinnig idee”, zegt iemand. “En dat in de periode waarin zoveel Vlamingen solidair zijn met Wallonië. Er blijft in dit idee niks meer over van de Vlaamse 'nationaliteit'. Hebben we daarvoor in de 19de eeuw zo hard gevochten om onder het juk van de Hollanders weg te geraken?”

“Nu heeft Bart De Wever toch helemaal een slag van de (Hollandse) molen gekregen, vrees ik…”, schrijft een ander. “Da's nu werkelijk het allerlaatste waar de Vlaming op zou zitten te wachten, zo gedegradeerd worden tot een dertiende provincie en aanhangsel van Nederland, waar we in 1830 net in opstand tegen zijn gekomen.”

Dominant in Vlaanderen, ondergeschikt in Nederland

“Ga er dan wonen, onbeschofterik”, klinkt het streng bij een derde. “Zorg eerst voor herstel tussen Walen en Vlamingen, zeker nu, in plaats van een grote mond open te zetten en dan niets te doen. Altijd de anderen maar de schuld geven van alles.”

“Landverrader! Ik heb altijd geweten dat er maar één ding telt voor hem: het land in twee scheuren en dan verdwijnen”, lezen we nog. En ook: “Ik begrijp Bart De Wever echt niet meer, hij wil in België dominant zijn met Vlaanderen en in Nederland ondergeschikt op zijn knieën kruipen…”

“Ben je nu helemaal zot geworden, Bart?”, richt iemand zich nog tegen de N-VA-voorzitter. “Je moest beschaamd zijn. Weet je wat? Pak uw valiezen en verhuis zelf naar Nederland. En stop met de Belgische bevolking op te zetten tegen elkaar!”

TAGS  I  Bart De Wever  I  Vlaanderen  I  Nederland