Donderdag 22 Juli 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Geert Molenberghs vraagt regering om in te grijpen: "Dit is om miserie vragen"

Geert Molenberghs vraagt regering om in te grijpen:

In Nederland zijn personeelsleden van verschillende ziekenhuizen besmet met het coronavirus, terwijl ze al volledig gevaccineerd zijn. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs is dit het bewijs dat de vaccins minder goed werken tegen de deltavariant.

Toch zijn het vooral de niet volledig gevaccineerde mensen die in Vlaanderen in het ziekenhuis belanden. "De vaccins werken zeer goed, maar niet zozeer na één prik. De tweede prik is echt wel nodig", aldus Molenberghs tegen TVL.

Desondanks kan je dan nog besmet raken met Covid-19. Dat komt voor Molenberghs niet als een verrassing. "Mensen denken soms dat hen niks meer kan gebeuren als ze gevaccineerd zijn. Ze denken dat ze het niet meer kunnen doorgeven en dat is dus niet helemaal juist", stelt de professor. "Voorzichtigheid blijft geboden, al blijven de vaccins wel degelijk hun werk doen."

Pukkelpop

Molenberghs pleit ervoor om de massa-evenementen zoals Pukkelpop niet te laten doorgaan. "Op een moment dat de cijfers aan het stijgen zijn, met name in het jonge publiek waar er nog niet zoveel vaccinaties waren, is dat om miserie vragen. Er is heel veel al open in de maatschappij. We moeten ook denken aan de scholen en de universiteiten. Die afweging moeten we toch wel maken. Voor bepaalde gebeurtenissen is het risico nog veel te groot."

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus  I  Pukkelpop