-->

Croky verhoogt prijzen van chips spectaculair

Croky verhoogt prijzen van chips spectaculair
Vrijdag 21 December 2018 - 19:02   I   door Redactie

Chisproducent Croky zal vanaf januari zijn prijzen voor de supermarkten met liefst 20 procent laten stijgen. Het kan niet anders, vanwege de hoge prijs voor aardappelen. Dat laat de chipsproducent weten. Het is nog niet duidelijk over hoe we die prijsstijging zullen voelen in de supermarkten.

Door de droogte van de afgelopen maanden zijn er op heel wat plaatsen aardappeloogsten mislukt. Daardoor zijn ze een pak schaarser en duurder. Croky moet daarom zijn prijzen ook opslaan.

“Het is echt pure noodzaak”, vertelt Tom Demeyer, marketingverantwoordelijke van Croky, aan Het Nieuwsblad. “We kunnen nu wel weer ons hele assortiment aanbieden, maar de nog beschikbare aardappelen waren heel duur. Dus zien we ons genoodzaakt om onze klanten 20 procent meer aan te rekenen voor onze chips. Dat geld verdwijnt zeker niet in onze zakken, we kunnen gewoon niet anders.”

Het betekent echter nog niet dat daarom voor de consument een zakje chips heel veel duurder wordt. Bram Van Outryve, woordvoerder van Carrefour: “Het is heel sympathiek dat Croky zijn prijsstijging zo communiceert, maar wij onderhandelen over die prijs met de leverancier, dus dat betekent dat de prijs in de winkel niet noodzakelijk zal stijgen. Sowieso wacht Carrefour liever af, als de concurrentie hun prijzen verhoogt, dan kan dat bij ons ook gebeuren, maar voorlopig plannen wij geen prijsstijgingen.”

TAGS  I  Croky