Er moet viroloog Steven Van Gucht iets van het hart: “Dit lijkt me een serieuze wake-upcall” Royalty
Royalty

Er moet viroloog Steven Van Gucht iets van het hart: “Dit lijkt me een serieuze wake-upcall”

Er moet viroloog Steven Van Gucht iets van het hart: “Dit lijkt me een serieuze wake-upcall”

De cultuursector kreeg vandaag opnieuw een harde klap te verwerken. De organisatoren van Pukkelpop blazen het festival namelijk af. Duizenden mensen hertesten op de derde dag lijkt hen onbegonnen werk.

De nieuwe regels over het testen ter plaats maken het onmogelijk voor Pukkelpop om door te gaan, klinkt het bij de organisatoren. “Wij waren voorzien op 7.000 tests per festivaldag, maar als je ziet dat de testcapaciteit verdrievoudigd moet worden, en dat we naar 21.000 tests per dag moeten gaan, dan is het simpele wiskunde, dat gaat gewoon niet“, zegt Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop, in het ‘VTM NIEUWS’.

Wake-upcall

“Ik denk dat je het met de gepaste maatregelen wel had kunnen organiseren, maar de inspanning zou zeer groot zijn”, reageert Steven Van Gucht. “Ik denk dat daar echt het schoentje knelt. We hebben ook in Nederland gezien dat als je die maatregelen niet neemt, of je gaat daar te los mee om, dat je daar dan echt wel een prijs voor betaalt en dat de cijfers pijlsnel de hoogte kunnen ingaan.

“Ik denk dat dat ook een wake-upcall was", zegt Van Gucht. "Dit is gewoon een te grote kost voor wat het gaat opleveren en ik denk dat men daarom de handdoek in de ring heeft gegooid.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws