Zaterdag 24 Juli 2021 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jacky Lafon doodsbenauwd: “Ook de dokters konden het niet zeggen”

Jacky Lafon doodsbenauwd: “Ook de dokters konden het niet zeggen”

Jacky Lafon was 28 jaar toen ze de ziekte van Guillain Barré kreeg. In TV Familie legt de 'Familie'-actrice uit hoe zij de akelige ziekte, die een reactie of aanval van het eigen afweersysteem is, ervoer.

Nadat de actrice onder meer hevige hoofdpijn en koorts kreeg, werd in het ziekenhuis de ziekte van Guillain Barré vastgesteld. Na de diagnose verslechterde haar toestand snel, en uiteindelijk zou ze vier maanden in het hospitaal moeten blijven. “Het was zelfs zo erg dat ze van plan waren om zo’n canule in m’n luchtpijp te plaatsen. Want ik kon bijna niet meer ademen.”

"Psychisch héél ver onder nul"

“Ik dacht dat ik ging sterven”, geeft Jacky toe. “De dokters wisten ook niet of ik nog ooit volledig zou genezen. Ik lag daar uiteindelijk volledig verlamd en werd gevoed met sondes. Jongens, als ik daaraan terugdenk... Ook mentaal ging het heel slecht met mij. Want als ge u in zo’n situatie bevind, zit ge psychisch héél ver onder nul.”

“Eerlijk gezegd: ik werd gewoon zot”, merkt ze op. “Wat wilt ge, ik was volledig hulpeloos. Ik zag ook geen enkele beterschap. Het ging enorm traag. Gelukkig werd ik daarna, tijdens mijn revalidatie, geweldig goed begeleid. Die revalidatie heeft zo’n anderhalf jaar in beslag genomen.”

TAGS  I  Jacky Lafon  I  Familie  I  shownieuws