Zaterdag 24 Juli 2021 - 21:30   I   Foto: SBS  I   door Redactie

Michel uit 'Big Brother' toont zijn ware gevoelens: “Het liefst ontkende ik dit”

Michel uit 'Big Brother' toont zijn ware gevoelens: “Het liefst ontkende ik dit”

Michel Hennipman was een van de meest besproken figuren uit het voorbije ‘Big Brother’-seizoen. De ex-marinier kwam over als een stoere kerel, maar liet toch ook af en toe zijn kwetsbare kant zien. In een blog diept hij deze kwetsbare kant nog wat dieper uit.

“In de tijd bij de mariniers dacht ik bij het woord kwetsbaarheid aan een zwakke schakel in het team of het niet dragen van kogelwerende bescherming. Bij de mariniers krijg je niet geleerd om over je eigen kwetsbaarheden te praten, over je angsten, onzekerheden, schaamte en/of andere emoties.” 

“Ergens voelt het als een groot gemis, aangezien iedereen kwetsbaarheden heeft”, merkt Michel op. “Na de mariniers leerde ik door omstandigheden om niet voor mijn kwetsbaarheden weg te lopen, maar om deze te onderzoeken en beter te leren kennen.”

"'Big Brother' was zeker een uitdaging"

"Door 'Big Brother' ben ik erachter gekomen dat ik inderdaad mijn kwetsbaarheden heb leren kennen, maar ook dat alleen ‘leren kennen’ niet voldoende is", vervolgt Michel, die niet meer schuilt achter de muur die hij had opgetrokken. "Want ik wist misschien wel goed te benoemen wat voor kwetsbaarheden ik had. Maar het liefst ontkende ik het, stopte ik het ver weg." 

Iets wegstoppen ging natuurlijk moeilijk in het 'Big Brother'-huis. "Ik kon niet anders dan het onder ogen komen. Dit is wie ik ben, wat mij maakt tot de persoon van nu. Dus ja, 'Big Brother' was een uitdaging, een enorm mooie uitdaging waar ik mijzelf veel beter heb leren kennen en waarderen. Daarnaast heb ik er veel mooie vriendschappen aan overgehouden en heb ik geleerd om mijn kwetsbaarheden te omarmen", besluit hij.

TAGS  I  Michel Hennipman  I  Big Brother  I  shownieuws