Zaterdag 24 Juli 2021 - 11:01   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Remco Evenepoel beseft na olympische medaille Wout van Aert: “Dit was niet slim van mij”

Remco Evenepoel beseft na olympische medaille Wout van Aert: “Dit was niet slim van mij”

De Belgische wielerploeg zag een sterke collectieve prestatie bekroond met een zilveren medaille van Wout van Aert. Dat deed Remco Evenepoel zeer veel plezier na afloop van de zware race.

“Da’s natuurlijk heel leuk. We zijn naar hier gekomen met twee kopmannen met de bedoeling om een medaille te nemen en we hebben er één, dus dat is het belangrijkste”, aldus een uitgeputte Remco in een gesprek met Sporza. “Het was een hele zware en warme dag, maar ik denk niet dat we ontevreden mogen zijn.”

Aantal procenten verspeeld

Op iets meer dan 50 kilometer van de streep probeerde Remco zelf te gaan, maar dat was geen deel van het Belgische plan. “Er werd veel aangevallen en iedereen was serieus aan het afzien”, zegt onze landgenoot. “Toen probeerde ik een gaatje te slaan, maar plots schoten er andere landen wakker, die de hele dag in de wielen hadden gezeten. Misschien heb ik daar wel een aantal procenten verspeeld voor op de steile klim, wat niet echt slim was. Maar dat is achteraf altijd gemakkelijk om te zeggen.”

Lastig parcours

Woensdag is er in de tijdrit nog een kans voor Remco om een medaille te pakken op deze Olympische Spelen. “Ik moet zeggen dat het gevoel er vandaag echt wel was. De benen draaiden goed en op het moment dat het iets te snel ging, heb ik meteen laten lopen en de knop omgedraaid met het oog op woensdag. Ik denk dat het lastige parcours mij dan goed moet liggen. Laat ons hopen dat ik samen met Wout op het podium sta", lacht hij.

TAGS  I  Wout van Aert  I  Remco Evenepoel  I  sport  I  Olympische Spelen