-->

Sean Dhondt maakt balans op na Eveline-affaire: “Het masker is afgevallen”

Sean Dhondt maakt balans op na Eveline-affaire: “Het masker is afgevallen”
Zondag 25 Juli 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews   I  

Radio 1-presentatrice Annemie Peeters nodigt elk weekend een bekende Vlaming uit om samen een wandeling te maken in ‘De Boshut’. Zaterdag was dat Sean Dhondt. Op de wandeling met Annemie blikt Sean terug op het voorbije jaar.

“Ik heb inderdaad echt een rotjaar gehad en veel schuldgevoelens gehad”, bekent Sean, die in het midden van een mediastorm terechtkwam na het lekken van naaktbeelden. “Ik heb veel gehad aan wandelingen met mijn vrienden en aan goede gesprekken met een psycholoog.” 

Voorstelling van een fake leven

Na de affaire met Eveline begon Sean zijn sociale media-gebruik anders aan te pakken. “Ik ben heel erg afgestapt van constant bezig te zijn met mijn sociale media”, zegt hij. “Het is een heel mooie voorstelling van het leven, die fake is. Daar is niets mis mee zolang je dat beseft, maar veel mensen zijn dat besef kwijt.” 

“Instagram is voor mij een vorm van broodwinning”, vervolgt Sean tijdens de wandeling. “Vroeger was ik daar veel meer mee bezig en zou ik gedacht hebben, oke nu moet ik nog een foto maken met Annemie en een filmpje van het bos, ... . Maar ik geneerde mij daar dan soms wel over en dan valt het gesprek ook stil.” 

"Letterlijk in mijn blootje"

Ook over zichzelf heeft hij veel geleerd. “Dat perfecte beeld dat je altijd van jezelf moet ophangen, dat idee had ik als kind al”, klinkt het. “Ik wou dat iedereen me tof en leuk vond. Maar daardoor loop je jezelf soms voorbij. Doordat ik nu letterlijk in mijn blootje gestaan heb voor een heel land denk ik: ‘Wat kan er mij nu nog gebeuren?’. Ik ben geen perfecte mens, misschien is dat nu duidelijk en kan ik nu die strijd laten varen. Het masker is afgevallen.”

TAGS  I  Sean Dhondt  I  Eveline  I  shownieuws