Zaterdag 24 Juli 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Sarah De Bie reageert na knalprestatie Wout van Aert: “Dit is meestal een goed voorteken”

Sarah De Bie reageert na knalprestatie Wout van Aert: “Dit is meestal een goed voorteken”

Als er iemand nagelbijtend naar de olympische wegrit zat te kijken vanochtend, dan wel Sarah De Bie. Zij zag hoe haar echtgenoot, Wout van Aert, sprintte voor de tweede plaats en de zilveren medaille op zak mocht steken.

“Het lijkt niet echt”, zegt Sarah De Bie in een gesprek met het ‘VTM NIEUWS’. “Ik heb het natuurlijk vanop een afstand beleefd, maar ik ben super trots op wat hij gedaan heeft vandaag. Ik was redelijk ontspannen, dat is meestal een goed teken. We hebben op een groot scherm de koers gevolgd.” 

“We hoopten op goud, maar toen Carapaz wegreed hoopten we gewoon dat die zilveren medaille er nog in zat. Ik ben trots dat hij het toch nog kon afmaken”, zegt Sarah, die de Belgische kampioen al snel aan de lijn had. “Ik was niet de eerste, want hij had ook de koning al aan de lijn gehad. Hij leek heel tevreden.” 

Papa Wout

“Wij missen nu vooral de papa en echtgenoot hier”, klinkt het. “Hij is al even weg, dus de drang om hem eens vast te pakken is - zeker na zijn prestatie - des te groter nu. Of het knaagt dat hij geen goud pakt? Als je topfavoriet bent, zitten ze natuurlijk allemaal op het wiel. De manier waarop hij koerst verdient in mijn ogen een gouden medaille. Voor mij maakt het ook niet echt uit, ik ben sowieso trots.”

TAGS  I  Wout van Aert  I  Sport  I  Olympische Spelen  I  Sarah De Bie