-->

Janine Bischops doet bijzondere onthulling over Johny Voners: “Toen werd hij zó kwaad”

Janine Bischops doet bijzondere onthulling over Johny Voners: “Toen werd hij zó kwaad”
Maandag 26 Juli 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

Janine Bischops is een ware legende in de showbizzwereld. Tegenwoordig zien we haar aan het werk in ‘Familie’ als Brigitte, maar ze speelde ook 20 jaar de rol van Jenny in ‘Thuis’. Deze twee rollen zetten al haar ander werk ietwat in de schaduw.

“Ik vind het wel jammer dat mensen mij nu alleen associëren met Jenny en Brigitte, maar we komen natuurlijk iedere dag in de huiskamer”, aldus Janine, die vaak merkt dat de kijkers meeleven met haar personages. “Oh ja, zeker toen Jenny borstkanker kreeg”, klinkt het. 

"Johny vond dat de mensen mij met rust moesten laten"

“De moeder van een vriendinnetje van een van mijn dochters kreeg borstkanker en die zei: zou dat niet goed zijn om iets mee te doen, want toen werd daar nog niet zo gemakkelijk over gesproken”, zegt Janine in Gazet van Antwerpen. “Ik ben met haar mee geweest naar de dokters en de chemo, ik wilde weten hoe dat was om me te kunnen inleven."

De kijkers gingen daar helemaal in mee. “Mensen zeiden dat ik er toch al veel beter uitzag. En dan zei ik: ‘Ik heb het gespeeld, voel maar aan mijn borst, die is echt.’ Johny (Voners, waarmee Janine van 1973 tot 2006 getrouwd was, nvdr.) was dan kwaad, die vond dat de mensen me met rust moeten laten. Maar ze leefden mee, hè.”

TAGS  I  Janine Bischops  I  Johny Voners  I  shownieuws  I  Thuis  I  Familie