'Dit is de (opmerkelijke) reden waarom Zidane snel af wil van Courtois' Sport
Sport

'Dit is de (opmerkelijke) reden waarom Zidane snel af wil van Courtois'

'Dit is de (opmerkelijke) reden waarom Zidane snel af wil van Courtois'

Thibaut Courtois lijkt bij Real Madrid niet in de bovenste schuif van trainer Zinédine Zidane te liggen. De Fransman zette Courtois vorige week meteen op de bank en koos tussen de palen voor Keylor Navas.

Diverse Spaanse media melden dat Zidane liefst komende zomer al afscheid zou nemen van Courtois. Waarom hij de Rode Duivel liever kwijt dan rijk is, is tot op heden niet duidelijk. Al heeft radiocommentator Peter Vandenbempt wel zo'n vermoeden.

"Op zich is er geen sportieve discussie mogelijk: Courtois is met grote voorsprong de beste doelman van Real", stelt Vandenbempt bij Sporza. "Maar als Zidane denkt: ik heb hier mijn 20-jarige zoon Luca zitten als talentvolle doelman, dan kan het best wel zijn dat Zidane tweede doelman Navas nog een jaar of twee aan boord houdt en zo makkelijker nadien Luca in het eerste elftal kan brengen."

"Courtois is een beetje een sta-in-de-weg"

"Dan is Thibaut Courtois een beetje een sta-in-de-weg met zijn contract van 6 jaar", merkt Vandenbempt op. "Dus, het wordt uitkijken hoe dat er voor Courtois aan toegaat."

Populair

Laatste nieuws