Binnenkort coronapas nodig om op café te gaan? "Dit moet uitgerold worden" Royalty
Royalty

Binnenkort coronapas nodig om op café te gaan? "Dit moet uitgerold worden"

Binnenkort coronapas nodig om op café te gaan? "Dit moet uitgerold worden"

Brussel heeft aardig wat problemen in de strijd tegen het coronavirus. Marc Van Noppen, CEO van het UZ Brussel, pleit voor een coronapas om het café of restaurant binnen te gaan in het hele land.

“Zodra iedereen geïnformeerd is, hebben gezonde mensen eigenlijk geen reden meer om niet voor een vaccin te kiezen. Wie dan nog weigert, is onwetend, onverschillig of van kwade wil", stelt Van Noppen in De Morgen.

"De maatschappij hoeft zich dan niet te schamen om zulke personen een zetje te geven. Dat kan bijvoorbeeld door een coronapas in te voeren zoals die vandaag al in Frankrijk bestaat. Mensen die een prik kregen, worden dan beloond voor hun gedrag."

"Wanneer niet-gevaccineerde mensen niet langer ongehinderd kunnen sporten, reizen of op café gaan, zullen ze sneller geneigd zijn om zich alsnog te laten inenten. Die strategie zou wel nationaal uitgerold moeten worden, anders dreigt ongelijkheid en zouden niet-gevaccineerde Brusselaars gewoon elders naartoe gaan. Bovendien zijn er nog plekken waar de vaccinatiegraad laag ligt", aldus Van Noppen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws