Bart De Wever: "Daarom wil ik Vlaanderen bij Nederland" Politiek
Politiek

Bart De Wever: "Daarom wil ik Vlaanderen bij Nederland"

Bart De Wever: "Daarom wil ik Vlaanderen bij Nederland"

N-VA-voorzitter Bart De Wever droomt van een hereniging tussen Vlaanderen en Nederland. Op NPO1 kwam hij meer uitleg geven over zijn droom.

"We zijn ooit één land geweest, hé", zegt De Wever. "We hebben samen besloten in de zestiende eeuw dat we geen tiranie meer wilden en geen intolerantie. We wilden verdraagzaamheid."

"Ik heb gesproken over een confederatie van de lage landen. Het lijkt me aangewezen in de 21ste eeuw dat je een beetje gaat samenwerken. Mensen beschouwen dat als een romantisch idee van historici zoals ik, maar dat is het eigenlijk niet", benadrukt De Wever.

"Ik bekijk het economisch rationeel. De wereld wordt groter en de economische spelers worden groter. Je moet dus schaal vergroten. Dan moet je iemand zoeken die op je lijkt", stelt De Wever.

China en Amerika

"Als je morgen in een wereld leeft waarin China en Amerika het op vlak van innovatie allemaal naar zich trekken, dan is het niet zo onlogisch om naar elkaar te kijken en te zeggen: moeten we concurreren, of slaan we de handen in elkaar?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws