Donderdag 29 Juli 2021 - 12:10   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Krijgen we allemaal een derde coronaprik? Pierre Van Damme heeft meer nieuws

Krijgen we allemaal een derde coronaprik? Pierre Van Damme heeft meer nieuws

Krijgen we straks een zogenaamde boosterprik? Moeten we met andere woorden voor een derde prik gaan? In Engeland starten ze vanaf september met het geven van een derde coronaprik. Zover is het in onsl and nog niet.

Pfizer deelde gisteren mee dat een derde prik van het vaccin het aantal antilichamen tegen de deltavariant doet vervijfvoudigen bij mensen tussen 18 en 55 jaar.

In ons land lopen de studies nog. “Zowel bij risicogroepen, kankerpatiënten als gezonde mensen wordt er getest wat het effect is van een herhalingsvaccinatie, vier tot zes maanden na de tweede prik. Dat doen we trouwens voor de vaccins van de verschillende merken", legt vaccinoloog Pierre Van Damme uit aan HLN.

"In september moeten we beslissen wie een boosterprik moet krijgen en hoe we een en ander organiseren", vervolgt Van Damme. "Als alleen de risicogroepen een derde prik moeten krijgen, kunnen we dat laten doen door de huisartsen - eventueel met hulp van de apothekers." Als iedereen prik moet krijgen, zal er per provincie wellicht een vaccinatiecentrum openblijven.

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  coronavirus