Vrijdag 30 Juli 2021 - 14:21   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wordt Vlaamse acteur nog aangehouden? Journalist Faroek Özgunes geeft meer uitleg

Wordt Vlaamse acteur nog aangehouden? Journalist Faroek Özgunes geeft meer uitleg

De Vlaamse acteur van 51, bekend van onder meer kinderreeksen en VTM-programma's, werd opgepakt maar is niet aangehouden door de onderzoeksrechter. Volgens VTM-journalist Faroek Özgunes waren onvoldoende juridische elementen om de acteur aan te houden.

"Hij ontkent alles en noemt alles grootspraak", vertelt Özgunes aan VTM. "Het onderzoek gaat uiteraard verder want bij de huiszoeking zijn heel wat spullen in beslag genomen die nu verder onderzocht worden. Als daar belastend materiaal wordt aangetroffen, zal hij opnieuw voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen."

Welke juridische elementen kunnen er dan worden aangetroffen? Özgunes legt uit: “De man pocht dat hij ondergoed zou verzameld hebben van zijn slachtoffers. Als dat zou worden aangetroffen in zijn woning, dan toont dat wel degelijk dat wat hij zegt ook wel degelijk het geval is. Hij is niet getrouwd en heeft geen kinderen, dus het zou raar zijn als er bij hem kinderondergoed wordt aangetroffen."

"De man moest gestopt worden"

Het is ook opvallend dat het parket en de politie al werden ingelicht voor de publicatie van de documentaire waarin de man wordt onmaskerd. “De verklaringen van de man waren verontrustend en daaruit bleek dat hij zich als een seksueel roofdier gedraagt op zoek naar jonge slachtoffers", legt Özgunes uit. "De man moest gestopt worden omdat die mogelijk nog meer slachtoffers zou kunnen maken."

TAGS  I  Faroek Özgunes