Zaterdag 31 Juli 2021 - 07:15   I   door Redactie

Maxime (22) sterft negen uur na eerste dosis van Pfizer-vaccin

Maxime (22) sterft negen uur na eerste dosis van Pfizer-vaccin

Maxime (22) overleed negen uur nadat hij zijn eerste dosis van het Pfizer-vaccin had toegediend gekregen. Op de dag van zijn vaccin zou hij een voedingsmiddel hebben gegeten op restaurant waar hij allergisch op reageerde. Binnenkort volgt een autopsie.

Maxime Beltra, een Fransman van 22, stierf op 26 juli. Enkele uren eerder had hij zijn eerste dosis van het Pfizer-vaccin toegediend gekregen. Volgens zijn vader is hij overleden aan een allergische reactie op het vaccin, maar er zijn ook andere pistes.

Maxime had al een voorgeschiedenis met allergieën. De vraag is nu waar hij allergisch op reageerde. "Misschien is de dood van mijn zoon nuttig voor andere families. Als we kunnen voorkomen dat dit nog een kind overkomt", reageert zijn vader Frédéric Beltra.

Volgens zijn vader ligt het aan het vaccin. “Ik wilde niet dat hij zich zou laten inenten, maar hij wilde het doen om naar Griekenland te gaan. Ik wees hem erop dat hij een allergische voorgeschiedenis had."

Voedselvergiftiging?

's Avonds bleek de jongeman plots allergisch te reageren en om 23 uur is hij overleden. Volgens specialisten kan het vaccin niet de oorzaak zijn, omdat allergische reacties daar vrijwel meteen na de vaccinatie plaatsvinden. Daarom wordt nu het spoor van voedselvergifitiging gevolgd. Hij is immers die dag ook nog op restaurant gaan eten.

TAGS  I  Maxine Beltra  I  Pifzer  I  vaccin