Zaterdag 31 Juli 2021 - 08:12   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Geert Molenberghs: "Wanneer het virus meer gaat circuleren dreigen er volledig gevaccineerden in de ziekenhuizen te belanden"

Geert Molenberghs:

De coronacijfers lijken na een stijging nu toch te stabiliseren. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs is er nochtans helemaal geen reden om victorie te kraaien.

Er wordt immers ook minder getest en de positiviteitsratio stijgt. Dat baart Molenberghs toch zorgen. Kort voor de vakantieperiode in juni zaten we op het laagste punt. “Dat hebben we niet gehouden. Veel cijfers zijn gaan stijgen maar lijken nu te plafonneren. Toch mogen we niet gerust zijn want de kanarie fluit in de corona-mijn: de positiviteitsratio stijgt", zegt Molenberghs.

De vaccinaties blijven belangrijk, maar zijn niet de oplossing voor alles. "Uit studies in de VS leren we ondertussen wel dat hoe dichter mensen bij corona betrokken raken, hoe sneller ze hun weerstand tegen vaccinatie laten varen", vertelt Molenberghs.

"Het profiel van de coronapatiënten in ons ziekenhuis toont alleszins dat het vaccin je beschermt tegen zwaar ziek worden na een besmetting. Wat niet wegneemt dat wanneer het virus meer gaat circuleren er mogelijk wel volledige gevaccineerden bij ons belanden.”

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus