Zaterdag 31 Juli 2021 - 11:09   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Klimaatopwarming zal voor veel extreme weerfenomenen zorgen: "Meer droogte, hittegolven en tornado's bij ons"

Klimaatopwarming zal voor veel extreme weerfenomenen zorgen:

Overal ter wereld zien we momenteel extreme weersomstandigheden. Zo waren er de overstromingen in ons land en de buurlanden, maar ook in China en Italië. De Verenigde Staten en Canada kregen al met extreme hitte te maken. In Turkije woeden er momenteel bosbranden. Hans Bruyninckx is directeur van het Europees Milieuagentschap en slaat alarm.

De gevolgen van de klimaatopwarming worden steeds duidelijker. “Het is spijtig dat de mensen het op deze manier moeten voelen, zeker omdat we wetenschappelijk al lang weten dat deze verandering bezig is", legt Bruyninckx uit. 

"Dit is nog maar het begin. Deze weerfenomenen zullen nog intenser worden én ze zullen frequenter voorkomen. Rond de Middellandse Zee zullen de hittegolven toenemen en extremer worden. Ook in het hoge Noorden nemen de temperaturen verder toe."

"Er komen bij ons meer extreme weerfenomenen"

"In Oost- en Centraal-Europa zien we dan weer de overstromingen toenemen. Bij ons is het een combinatie van factoren: meer droogte en hittegolven in de zomer, meer regen in de winter en het najaar, en meer extreme weerfenomenen."

"We hebben hier zelfs al enkele tornado's gehad. Toen ik daar twintig jaar geleden voor waarschuwde, dacht men dat ik een fantast was.”

TAGS  I  Klimaatopwarming  I  Hans Bruyninckx