Zaterdag 31 Juli 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Einde van corona-ellende nabij: "De epidemie gaat nu stilaan uitdoven"

Einde van corona-ellende nabij:

Volgens biostatisticus Tom Wenseleers naderen we het einde van de epidemie in ons land. We lijken het coronavirus klein te gaan krijgen.

Van alle onderzochte bloeddonoren in Nederland hebben liefst 93 procent van de mensen antistoffen tegen het coronavirus. In Groot-Brittannië gaat het om 96 procent van de mensen. 78 procent daarvan komt door vaccinatie.

"Het lijkt wel zeker dat de grote daling van de cijfers die we nu in het Verenigd Koninkrijk zien, te maken heeft met het grote aantal mensen dat beschikt over antilichamen”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers aan Het Nieuwsblad.

“Nochtans is het kantje boord geweest met de oprukkende deltavariant. Het feit dat de cijfers er dalen ook al heeft niet 100 procent van de bevolking er anti­lichamen, is een heel goed teken."

Uitdoven

Ook voor ons land ziet het er goed uit. "Ik heb zelf mijn berekeningen gedaan", aldus Wenseleers. "Daarbij kom ik uit op een R-waarde die nu al onder de 1 zou kunnen liggen (wat wil zeggen dat de epidemie aan kracht verliest, red.). We zitten op een kantelpunt. Mijn verwachting is dat de epidemie stilaan gaat uitdoven.”

TAGS  I  Coronavirus  I  Tom Wenseleers