Dinsdag 3 Augustus 2021 - 14:00   I   Foto: NBC  I   door Redactie

Vader (39) van 5 kinderen overlijdt aan corona: “Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen”

Vader (39) van 5 kinderen overlijdt aan corona: “Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen”

Nog maar een paar weken geleden lachte het leven Jessica DuPreez toe. Ze was op vakantie met haar verloofde, Michael Freedy, en hun vijf kinderen. Ze waren gelukkig, gezond en genoten van het leven. Tot het noodlot toesloeg.

Na een dagje aan het strand te hebben gezeten, bleek Michael goed verbrand te zijn. Hij trok daarop naar de spoedafdeling van het ziekenhuis, waar ze hem ook testten op corona. Zijn test bleek positief. De dokters drukten hem op het hart genoeg water te drinken, en stuurden hem weer naar huis. “Maandagnacht maakte hij me in paniek wakker”, herinnert Jessica zich. “’Ik kan niet ademen’, zei hij. ‘Ik weet dat er iets mis is.’”

Jessica bracht haar verloofde daarop zo snel ze kon weer naar het ziekenhuis, waar een dubbele longontsteking bij hem werd vastgesteld. Hij werd overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar zijn toestand snel verslechterde. Michael werd op de afdeling intensieve zorgen gelegd. Kort daarna overleed hij. 

"Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen"

Michael was niet ingeënt tegen Covid. Jessica vertelt dat ze altijd van plan waren om het vaccin te krijgen, maar ze wilden alleen nog even afwachten om te zien welke effecten het had op de mensen. “We wilden gewoon een jaartje wachten om te zien hoe mensen erop zouden reageren. We dachten niet dat een jaar zo veel zou uitmaken”, aldus Jessica. 

“Een van de laatste sms-berichten die hij me stuurde, was dat hij wenste dat hij het vaccin wel had gekregen. ‘Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen’, schreef hij. Zelfs als het een klein beetje van de symptomen had gestopt, had het kunnen voorkomen dat het allemaal plots zo snel ging.”

Jessica heeft slechts één boodschap voor andere gezinnen: “Het is het niet waard om te aarzelen. Ik zal niemand die er tegen is van gedachten kunnen doen veranderen, maar degenen onder jullie die denken dat het jou niet kan gebeuren, omdat je jong bent, weet dat het jou wél kan overkomen.” Jessica blijft achter met vijf kinderen.

TAGS  I  Jessica DuPreez  I  Michael Freedy  I  corona  I  vaccin