Dinsdag 3 Augustus 2021 - 15:00   I   door Redactie

Muziekleraar (40) riskeert gevangenisstraf voor seks met twee leerlingen van 13 en 14 en zoenen van derde meisje

Muziekleraar (40) riskeert gevangenisstraf voor seks met twee leerlingen van 13 en 14 en zoenen van derde meisje

Een Britse muziekleraar is veroordeeld voor het hebben van seks met twee minderjarige meisjes van 13 en 14. Hij kuste ook een derde meisje in het klaslokaal terwijl haar les aan het geven was. Volgens de aanklager ging het om zoenen, intieme aanrakingen en ernstigere handelingen waaronder orale seks.

Ben Breakwell, een professionele zanger en muziekleraar, gaf les in een middelbare school in London. Hij riskeert een zware gevangenisstraf nadat hij zijn positie als leraar misbruikte om zijn jonge leerlingen aan te zetten tot seksuele activiteiten.

De feiten speelde zich af tussen 2014 en 2017. Tijdens die periode had hij een seksuele relatie met de twee meisjes van 13 en 14 jaar oud. Hij richtte zich ook op een derde meisje tijdens de lessen.

Toen Breakwell haar op een keer in de klas kuste, was het meisje helemaal overstuur. Later vertelde ze over het incident aan haar vrienden en haar moeder. Deze meldden de feiten aan de politie en de school.

De school schorste Breakwell onmiddellijk en de politie startte een onderzoek. Bij een huiszoeking werden nog meer beelden van slachtoffers op zijn computer gevonden.

Zelf ontkent de leraar dat hij een seksuele relatie had met de meisjes. Rechercheur Ben Lawrence-Smith noemt hem een “seksueel roofdier” en zei dat het duidelijk is dat Breakwell de jonge meisjes zorgvuldige manipuleerde om ze uit te buiten.

TAGS  I  Ben Breakwell