Woensdag 4 Augustus 2021 - 20:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Waes komt tot spijtige conclusie: “Het kan gewoon niet meer”

Tom Waes komt tot spijtige conclusie: “Het kan gewoon niet meer”

Tom Waes zit volop in de opnames van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, een documentairereeks waarin Tom uitzoekt wat er zich in Vlaanderen allemaal heeft afgespeeld sinds de komst van de eerste Homo Sapiens. Het Eén-gezicht beleeft de tijd van zijn leven. "Ik rij elke avond blij naar huis", klinkt het.

“Het is deels presenteren, maar ook acteren wat ik doe”, zegt Tom over het programma in Dag Allemaal. “Vandaag sta ik in een veldslag waarbij de Eburonen worden gedecimeerd. Die Galliërs, dat zijn onze verre voorouders. Als je meeleeft, voel je dat dat verhaal over ons gaat.” 

“Je zou het ‘Tijdreizen Waes’ kunnen noemen”, zegt Tom. “Die titel dekt perfect de lading. Ik rij elke avond blij naar huis. Zeker als ik ’s avonds foto’s van mijn dag toon aan m’n vriendin Mieke.”

"‘Reizen Waes Vlaanderen’ zal geen alternatief zijn"

‘Het Verhaal van Vlaanderen’ is niet het enige project waar Tom zich momenteel mee bezighoudt. “Naast dit programma proberen we de gewone ‘Reizen Waes’ weer op te starten”, laat hij weten. “We willen dat heel graag, maar het is aartsmoeilijk.” 

“Ik ben dan wel gevaccineerd, de mensen die we willen bezoeken meestal niet", aldus Tom. "En nee, ‘Reizen Waes Vlaanderen’ zal geen alternatief zijn. Ik vond dat fantastisch om te doen, maar twee keer kan niet”, besluit hij.

TAGS  I  Tom Waes  I  shownieuws  I  Reizen Waes