-->

Jean-Marie Pfaff doet pijnlijke vaststelling: “Dit is erg confronterend”

Jean-Marie Pfaff doet pijnlijke vaststelling: “Dit is erg confronterend”
Vrijdag 6 Augustus 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews   I  

Van 2002 tot 2011 werd de familie Pfaff op de voet gevolgd door een cameraploeg van VTM. Zo werden ze pioniers van de Vlaamse reality-televisie. Deze zomer zendt VTM ‘De Pfaffs’ opnieuw uit.

“Ik sla maar zelden een aflevering over”, zegt pater familias Jean-Marie Pfaff in Het Nieuwsblad. “Ik kijk sowieso graag naar tv van vroeger, van ‘FC De Kampioenen’ tot ‘Bompa’. Ik zie met plezier terug hoe wij als gezin met de jaren groeiden. Ook al is het soms confronterend mensen terug te zien die er ondertussen niet meer zijn. Hoe bompa (de vader van Jean-Maries vrouw Carmen, nvdr.) ziek werd, naar het ziekenhuis moest en ten slotte overleed, is best emotioneel.” 

Toch koestert Jean-Marie vooral de mooie momenten. “Hoe grote zus Debby het opneemt voor haar jongere zusjes Kelly en Lyndsey bijvoorbeeld. Of hoe de kleinkinderen het mooiste geschenk waren dat ik ooit van mijn dochters kreeg.” 

Nergens spijt van

“Soms bekruipt me een gevoel van heimwee naar die tijd, maar bovenal primeert de trots”, klinkt het nog. “‘De Pfaffs’ was grensverleggende reality-tv. Niets van wat je ziet, is opgezet spel. Wij zijn gewoon wie we zijn. Ik heb ook nergens spijt van. Wat ik heb gezegd, is in alle eerlijkheid gezegd. Wat ik heb gedaan, is wie ik ben. En het publiek apprecieert dat nog altijd”, besluit hij.

TAGS  I  Jean-Marie Pfaff  I  De Pfaffs  I  shownieuws  I  FC De Kampioenen