-->

Liese uit ‘Big Brother’ haalt fors uit: “Zij zouden levenslang opgesloten moeten worden”

Liese uit ‘Big Brother’ haalt fors uit: “Zij zouden levenslang opgesloten moeten worden”
Zaterdag 7 Augustus 2021 - 21:30   I   Foto: Instagram   I  

Alle 18 leden van de vroegere studentenclub Reuzegom moeten zich voor de rechter verantwoorden voor de dood van Sanda Dia. Dat besliste de raadkamer van Hasselt gisteren.

Liese Luwel is tevreden dat er eindelijk schot komt in de zaak. De deelneemster aan het voorbije seizoen van ‘Big Brother’ is zeer streng voor de voormalige Reuzegommers en laat er geen twijfel over bestaan wat volgens haar de straf moet zijn: “Sluit ze alsjeblieft levenslang op”, schrijft ze op haar Instagram Stories.

Sanda Dia werd in 2018 door de Reuzegommers gedwongen om grote hoeveelheden alcohol en visolie te drinken en urenlang in een put met ijskoud water te zitten. De 20-jarige student raakte onderkoeld en stierf enkele dagen later in het ziekenhuis.

De 18 leden van de studentenclub moeten voor de rechter komen voor onopzettelijke doodslag, het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, onmenselijke behandeling en schuldig verzuim (iemand die in groot gevaar is niet helpen). Ze riskeren straffen tot 10 jaar cel.

TAGS  I  Liese Luwel  I  Big Brother  I  shownieuws  I  Sanda Dia