Verontrustende berichten over Britney Spears: “Voortdurende emotionele schade” Buitenland
Buitenland

Verontrustende berichten over Britney Spears: “Voortdurende emotionele schade”

Verontrustende berichten over Britney Spears: “Voortdurende emotionele schade”

De advocaat van Britney Spears wil onmiddellijk af van de bewindvoering die haar vader voert. De verwijdering van Jamie Spears als conservator is volgens Mathew Rosengart van cruciaal belang voor het welzijn van de Amerikaanse zangeres.

De advocaat van Britney Spears diende donderdag een verzoekschrift in met het verzoek aan de rechtbank om haar vader onmiddellijk als conservator te verwijderen. Hierbij merkte hij op dat een onderzoek naar zijn financiële transacties nodig kan zijn. Spears heeft al jaren de controle over het kapitaal van zijn dochter.

Mathew Rosengart, die vorige maand werd aangesteld in de zaak van de zangeres, vroeg rechter Brenda Penny om zo snel mogelijk te beslissen over het verzoek om James ‘Jamie’ Spears te vervangen als conservator. Hij zei dat Britney Spears "elke dag dat de heer Spears op zijn plaats blijft als conservator, voortdurend emotionele, psychologische en financiële schade lijdt."

Begrijpelijke angst

Volgens Rosengart zou Jamie zich ook verrijkt hebben ten koste van zijn dochter en zou hij zichzelf zo’n 2.000 dollar per maand meer betalen dan hij aan zijn dochter geeft. Vader Spears zou eind juli ook geweigerd hebben om zijn dochter op vakantie te laten gaan. Ze kreeg uiteindelijk toch de toestemming om op vakantie te gaan naar Maui, Hawaii, maar het geschil "veroorzaakte begrijpelijke angst" voor de zangeres, klinkt het.

Rosengart diende eind juli een verzoekschrift in met het verzoek aan de rechtbank om Jamie Spears te vervangen als conservator door een professionele accountant, Jason Rubin. Hij noemde het een "objectief intelligente voorkeur om in deze omstandigheid een hooggekwalificeerde, professionele vertrouwenspersoon” voor te dragen.

Populair

Laatste nieuws