-->

Luc Appermont in zak en as na overlijden: “Ik was net in het buitenland”

Luc Appermont in zak en as na overlijden: “Ik was net in het buitenland”
Zaterdag 7 Augustus 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Luc Appermont is een prille zeventiger en probeert zo veel mogelijk van het leven te genieten met zijn partner Bart Kaëll. Toch is er geen ontkomen aan: in zijn dichte omgeving komen mensen te overlijden. Zo overleed zijn goede vriendin Paula Semer nog begin juni.

“Ik was in Spanje toen Paula Semer stierf. Hoewel zij al 94 was en ik mij aan haar dood kon verwachten, hakte dat erin”, zegt Luc in Dag Allemaal. “We hadden nog afgesproken om te gaan lunchen, maar sinds begin dit jaar zat ze in een verzorgingstehuis.”

Over de dood denkt Luc liefst nog niet na. “Nee, ik hoop alleen dat Bart en ik samen gezond oud mogen worden”, klinkt het. “We hebben een testament laten opmaken, omdat ik in mijn omgeving al te veel nalieten. Het zal ons niet overkomen, wij hebben ervoor gezorgd dat alles tot in de kleinste details geregeld is.

Sterke genen

Of hij, net als Paula Semer, euthanasie zou plegen, weet hij nog niet. “Maar als ik pijn heb, en als leven overleven wordt, zou ik het zeker overwegen”, geeft hij toe. “Eerlijk gezegd heb ik daar nog niet over nagedacht. Mijn grootouders zijn ver in de 90 geworden, en mijn moeder was net geen 100 toen ze stierf. Ik hoop dat ik hun sterke genen heb meegekregen", besluit hij.

TAGS  I  Luc Appermont  I  Paula Semer