Bart De Wever: "Ik sluit niet uit dat er doden vallen" Royalty
Royalty

Bart De Wever: "Ik sluit niet uit dat er doden vallen"

Bart De Wever: "Ik sluit niet uit dat er doden vallen"

In Antwerpen ontploften de voorbije weken meerdere explosieven. Alles speelt zich af in het drugsmilieu. Ook burgemeester Bart De Wever maakt zich daar ernstig zorgen over.

De Nederlandse criminoloog Ferweda voorspelt dat er net als in Nederland ook hier doden zullen vallen. "Ik sluit dat zeker niet uit, nee", reageert De Wever in Het Laatste Nieuws. "Als ik zou beloven dat het geweld zeker gaat stoppen, dan zou ik een leugenaar zijn."

"Als je weet hoe onwaarschijnlijk veel geld tussen die drugsclans wordt betwist telkens wij een lading cocaïne onderscheppen of een concurrent een lading steelt, dan is geweld de enige uitkomst voor die mannen. De Albanezen zijn nu de Mocro-maffia aan het verdringen, ook dat gaat méér een ander soort geweld opleveren."

"Waar de Mocro-maffia vooral intimiterend geweld gebruikte, hanteert een Albanees vaak dodelijk geweld. In plaats van ontploffingen en van die toestanden zal er ineens 'een persoon verdwenen' zijn. 'We vinden hem niet meer'. Nee, en die ga je ook nooit meer vinden. Er zijn daar al voorbeelden van."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws