Familie betaalt 4.700 euro per maand om 3-jarige dochter in leven te houden na kankerdiagnose Buitenland
Buitenland

Familie betaalt 4.700 euro per maand om 3-jarige dochter in leven te houden na kankerdiagnose

Familie betaalt 4.700 euro per maand om 3-jarige dochter in leven te houden na kankerdiagnose

De wereld van de familie van de kleine Aria Hodgkiss, drie jaar, stortte helemaal in toen diffuus intrinsiek ponsglioom bij de peuter werd vastgesteld. Het is één van de dodelijkste kinderkankers.

Haar familie uit Wales doet er alles aan om het driejarig meisje in leven te houden en spendeert ongeveer 4.000 Engelse pond (4.700 euro) per maand aan haar behandeling.

Diffuus intrinsiek ponsglioom (DIPG) is een breinkanker die onmogelijk te opereren is en waar chemotherapie weinig vat op heeft. Per jaar worden maar 40 kinderen in het Verenigd Koninkrijk met de zeldzame kanker gediagnosticeerd. Kinderen met de kanker hebben vaak maar 9 maanden te leven en maar 1 procent overleeft 5 jaar.

Kinderen met DIPG hebben vaak maar negen maanden te leven

De Britse gezondheidszorg NHS bood enkel een intensieve bestralingstherapie van drie weken aan. Daarna moest de familie zelf een oplossing zoeken.

Mama Melanie (40) merkte vorig jaar in september dat er iets mis was met haar kind. “Ze werd erg onhandig en viel vaak om”, vertelt de mama van Aria. De kinderdokter vond het niet al te abnormaal en schreef het vreemde gedrag van Aria toe aan het feit dat ze vroeg geboren was. Ze kreeg toen fysiotherapie voorgeschreven.

Ze kon niet meer lopen en haar ogen begonnen te trillen

De volgende maanden ging het van kwaad naar erger met Aria en toen haar ogen begonnen te trillen, dwong haar moeder aan op een MRI-scan. De scan vond uiteindelijke een grote tumor in haar brein en Aria werd meteen opgenomen in het Alder Hey Children’s Hospital in Liverpool. Daar gaven de dokters haar nog 9 tot 12 maanden om te leven.

Op dit moment lijkt het wat beter te gaan met Aria. Ze kan terug lopen en haar ogen trillen niet meer. Maar de oncologen waarschuwen dat de kanker op elk moment opnieuw kan toeslaan. “Na de bestralingstherapie kan de kanker opeens dubbel zo hard toeslaan en de meeste kinderen overleven dat niet”, zegt een dokter van het kinderziekenhuis.

"De kanker kan op elk moment dubbel zo hard opnieuw toeslaan"

De familie van Aria wil vooral veel mooie herinneringen maken met het kind. “Elke dag dat Aria in orde is en weer kan opstaan, kunnen we weer een dag verder.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws