Angst zit er goed in bij Goedele Liekens: “De dokters doen dit niet zomaar, hè” Buitenland
Buitenland

Angst zit er goed in bij Goedele Liekens: “De dokters doen dit niet zomaar, hè”

Angst zit er goed in bij Goedele Liekens: “De dokters doen dit niet zomaar, hè”

Goedele Liekens heeft zich lang kranig moeten houden, maar na een zware strijd won ze uiteindelijk de strijd tegen kanker. Tijdens de kankerbehandeling had ze haar eigen manier om zichzelf recht te houden. Zo noteerde ze iedere dag enkele dingen die haar gelukkig maakte.

“Het klinkt banaal, maar als je twee weken lang elke dag in een notaboekje drie positieve dingen opschrijft die je hebt meegemaakt, zal je na verloop van tijd het effect zien”, zegt Goedele in Het Nieuwsblad. “Dat kunnen kleine dingen zijn: een sms'je van een oude vriend, de regen die pas begon te vallen toen je net thuis was van een wandeling, noem maar op.”

Goedele voelde zich het afgelopen jaar uiteraard af en toe ronduit slecht. “Spontaan huilen omdat er geen melk in huis is. Jezelf zielig voelen. Of een slechte sms krijgen terwijl je een relatiebreuk doormaakt”, somt de presentatrice op. “Natuurlijk heb ik daarvan afgezien, dat is niet meer dan menselijk. En ik had kanker, hé.”

Statistieken

Momenteel is Goedele verlost van de ziekte. “Maar je zit natuurlijk wel altijd met die angst in je achterhoofd omdat je elke drie maanden op controle moet", geeft ze eerlijk toe. "Een full bodyscan onder de MRI. Dat doen ze niet zomaar, dat doen ze niet omdat je er helemaal klaar mee bent en alles definitief in orde is. De oncoloog zegt: door de behandeling halveren we het risico op overlijden. Maar goed, dat zijn gewoon statistieken.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws